Skoči na vsebino

ARHIV NOVIC

Predsednik republike in predsednik državnega zbora na osrednji regijski slovesnosti v počastitev dneva združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom


V Črenšovcih je v Parku spominov potekala osrednja regijska slovesnost v počastitev dneva združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki sta se je udeležila Predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, in predsednik...

Predsednik republike na postavljanju rekorda v košnji


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je 12. avgusta 2018 v Smučarskem centru Cerkno udeležil »Košne u snežet« - košnje in postavljanja Guinnessovega rekorda v skupinski košnji. Predsednik republike je ob tej...

Predsednik državnega zbora na postavitvi kamnov Spotikavcev


Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matej Tonin se je 6. avgusta udeležil postavitve kamnov Spotikavcev v spomin na izginulo in v holokavstu uničeno slovensko judovsko skupnost. 

Predsednik državnega zbora na koncertu Bobni miru 2018


Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matej Tonin se je 1. avgusta 2018 na trgu v Kobaridu udeležil koncerta Bobni miru 2018 ob 100. obletnici konca 1. svetovne vojne.     

Predsednik republike podelil častno pokroviteljstvo nad mesecem branja


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 16. julija 2018 v atriju Vile Podrožnik priredil sprejem ob vročitvi listine o častnem pokroviteljstvu nad Nacionalnim mesecem skupnega branja 2018. 

Predsednik državnega zbora na Trških dnevih ob prazniku Občine Žužemberk


Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matej Tonin se je 14. julija 2018 v Žužemberku udeležil otvoritve razstave ročnih del, ki je potekala v okviru Trških dnevov 2018. 

Predsednik republike priredil sprejem za gasilce in prostovoljce, ki so pomagali v Beli Krajini


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 13. julija 2018 v Veliki dvorani Predsedniške palače priredil sprejem za gasilce in prostovoljce, ki so pomagali pri odpravljanju posledic neurja s točo v Beli krajini.